IRA Forbliver

IRA Forbliver

IRA Forbliver

Der har været spekulationer om hvorvidt Joe Bidens klimainfrastrukturpakke The Inflation Reduction Act (IRA) holder ved hvis Donald Trump bliver Præsident. På trods af, at Donald Trump har lovet sine vælgere at afskaffe IRA er dette næppe sandsynligt.  

I 2022 vedtog Biden regeringen lovpakken The Inflation Reduction Act (IRA). IRA tilbyder finansiering og incitamenter til at fremskynde virksomheders overgangen til en bæredygtig økonomi

IRA er dermed også et incitament til investeringer i grønne teknologier. Dermed er IRA et kæmpe boost for danske virksomheder. Danmark er nemlig anerkendt i USA for sine grønne løsninger og håndtering af klimaforandringer.

Præsident Joe Biden er også blevet anerkendt i danske medier for sin længe ventede indsats på klimaområdet. Til gengæld har der også været fuld af spekulationer om hvorvidt en mulig Præsident Trump vil rulle alle Bidens klimatiltag tilbage.

EC Power

Den danskejede virksomhed EC Power, Inc. i Rohde Island har haft succes med at udnytte IRA til sin fordel. EC Power har brugt IRA aktivt i sin markedsføring overfor potentielle partnere. IRA giver nemlig slutbrugeren skattefradrag og tilskud til grønne produkter.

Anders Thorsen, CEO i EC Power, Inc. forklarer, at han bruger IRA som løftestang til at markedsføre sig selv overfor partnere og distributører. EC Power sælger nemlig ikke direkte til kunder, så derfor er det vigtigt at virksomhedens samarbejdspartnere har styr på de økonomiske incitamenter, der kan fremme salget af EC Powers energibesparende løsninger, der støttes gennem IRA’ens tilskud til grønne investeringer.

Anders Thorsen nævner også, at de enkelte delstater og lokale kommuner afgør hvor de økonomiske incitamenter (som f.eks. fra IRA’en) anvendes. Derfor er det nødvendigt at finde partnere, der forstår hvordan disse økonomiske incitamenter bedst udnyttes. Det er ofte vigtigt at finde lokale samarbejdspartnere for at finde rundt i de forskellige regler fra stat til stat. Både når det kommer til installering og servicering, og når det gælder hvordan økonomiske incitamenter udnyttes bedst muligt til at fremme salget.

Følg Anders Thorsen og EC Power, Inc. her:

EC POWER: Oversigt | LinkedIn

Hvad med Trump?

Det store spørgsmål er så, ”hvad så med Donald Trump?”. Der er en sandsynlighed for, at Donald Trump bliver genvalgt som Præsident i 2024, og hans ytringer om IRA er ikke ligefrem betryggende. Trump har nemlig lovet at afskaffe IRA samt de tilhørende energi- og miljøbestemmelser. Citater som ”Drill, baby, drill”, ”Crooked Joe Bidens vanvittige elbilmandat”, og det at kalde vedvarende energi “en fupvirksomhed” lyder ikke godt for danske virksomheder. Vores danske styrkepositioner kan nemlig have gavn af USA’s investeringer i grøn teknologi.

Delstatens magt

Det Republikanske flertal i Repræsentanternes Hus har allerede fremsat lovforslag for at mindske IRA´s effekt. Men en fuldstændig ophævelse af IRA er næppe lige om hjørnet. Selv hvis Trump bliver Præsident og får kontrol over begge kamre i kongressen. IRA har nemlig bragt lokal finansiering og job inden for sol-, vind- og batteriproduktion i flere stater, heriblandt republikanske distrikter.

Det er delstaterne, der i høj grad bestemmer deres erhvervs- og klimapolitik. Og hvis IRA er er populær og skaber jobs i en republikansk stat er det sandsynligt, at selv en republikansk leder vil kæmpe imod afviklingen af IRA. Det Hvide Hus har udgivet Fact Sheet om hvordan IRA’en bidrager til at reducere energiomkostninger, skaber jobs og tackler klimaforandringer på tværs af USA. Er du nysgerrig på hvordan det ser ud i netop de delstater, som din virksomhed arbejder med, så finder du Fact Sheet her.

 

Hvis du vil vide mere om hvordan lokale forhold i USA påvirker danske virksomheder, så meld dig til mit nyhedsbrev på 2024USElection.dk så følg med her på LinkedIn eller på min blog hvor jeg frem til valget vil give input fra de forskellige amerikanske regioner og zoome ind på lokale forhold.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til årets valgevent: ”Resultatet af det amerikanske præsidentvalg 2024- i et lokalt perspektiv” som afholdes onsdag den 6. november 2024 fra kl. 6-10 (i region Midtjylland) i samarbejde med Board Education  og facilitator Brian Bruhn. Tilkendegiv din interesse i dette arrangement på 2024USElection.dk – så vil jeg holde dig orienteret frem mod valget.

Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 41 60 91 19 eller på mail connect@cnr-consulting.dk.

Denne blog er udarbejdet og distribueres i samarbejde med USA-Nyt.

#ExportAcrossThePond #2024USElection #Bestyrelse

Del gerne artiklen!

 

 

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *