Selve etableringen – de indledende øvelser

Etablering i USA er langt mere end blot en kontakt med en god advokat. Vi tager dig sikkert gennem processen.

Workshoppen giver dig en strategisk plan, som vi bruger til at sikre, at vi starter det rigtige sted. Vi etablerer – i samarbejde med mit netværk af kompetente samarbejdspartnere – datterselskabet og gør det driftsklar – typisk inden for 45-60 dage.

I workshoppen sætter vi rammen for:

  • Datterselskabets funktion
    (er det et krav fra amerikanske kunder; skal datterselskabet bruges i forbindelse med ansøgning om arbejdstilladelse/visa, for en dansk/europæisk medarbejder; eller hvilke andre årsager er, der til ønsket om – og behovet for – etablering af datterselskab).
  • Hvor skal selskabet etableres?
  • (i en inkubator, i et kontorfællesskab eller i egne kontor- eller produktionslokaler – eller et sted midt imellem)
  • Den amerikanske organisation i dag og i fremtiden
    (hvem skal arbejde i organisationen og hvordan tænkes det struktureret).
  • Hvilke eksterne samarbejdspartnere omkring driften (service providers) får I behov for?

Med andre ord: Sammen sætter vi hjørnepælene til det nye datterselskab i USA.

Ansættelse/Udstationering i USA

Har du behov for at ansætte eller udstationere en medarbejder? Jeg kan hjælpe dig med at skabe et setup, der understøtter en eventuel visa-proces for danske medarbejdere og rekrutteringsprocessen af lokale medarbejdere. Målet er, at vi i fællesskab sikrer, at din virksomhed får et team, der forstår at arbejde i en organisation, der ledes efter danske principper og på geografisk distance.

Etablering af produktion i USA

Én ting er et datterselskab. Noget andet er et datterselskab med produktion.

USA består af 50 delstater og mere end 3000 regioner (counties). Både delstater og regioner tilbyder en lang række services og incitamenter til udenlandske virksomheder, som påtænker at etablere sig med produktion i USA – det såkaldte ”Foreign Direct Investment”.

Tænk på, at din virksomheds etablering af produktion i USA, har en værdi for et lokalsamfund – en værdi som kan være så attraktiv, at I har mulighed for at få økonomiske incitamenter.

De fleste, der har behov for at etablere produktion i USA tænker på, at et godt sted at starte må være hos en ejendomsmægler – commercial realestate broker – fordi der er brug for bygninger og måske jord. Men det er IKKE her vi starter.

Don’t leave money on the table

I denne proces er det vigtigt, at du proaktivt går i dialog med de lokale erhvervsudviklingskontorer – de vil have relationerne med relevante ejerdomsmæglere, hvis det er aktuelt. Det handler kort og godt om økonomiske incitamenter – hvor kan du få de bedste forudsætninger for at starte og drive din virksomhed på kort og længere sigt? Det handler om at finde de rette produktionsmedarbejdere, de veluddannede medarbejdere, den rette logistiske placering, det gode netværk og meget mere.

Virker det en anelse uoverskueligt? Det kan jeg godt forstå. Jeg har arbejdet med det i +15 år og oplevet, at flere virksomheder simpelthen ændrer hvor de skal etablere deres produktion, når vi igangsætter denne proces.

Hvorfor? Fordi dialogen og forhandlingerne med de lokale erhvervsudviklingskontorer giver dem unikke fordele i en stat, de slet ikke havde overvejet.

Du kan læse mere i dette blogindlæg om site selection.

Jeg kan hjælpe dig

Kontakt mig til en uforpligtende snak om dine muligheder – eller udfyld formularen nedenfor.