Sådan får din virksomhed succes med eksport til USA

Sådan får din virksomhed succes med eksport til USA

Sådan får din virksomhed succes med eksport til USA

Det kræver mod på flere planer at slå igennem med eksport til USA. Det er mulighedernes land, og det kan det også være for dig og din virksomhed, når du har det rette udgangspunkt og forbereder dig på at gå ”all in”.

Du har på nuværende tidspunkt haft sporadisk og lidt tilfældig eksport til USA. Nu vil du til at dykke ned i markedet og udnytte mulighederne fx ved at strukturere din eksport og undersøge mulighederne for at starte et amerikansk datterselskab.

 

COURAGE-modellen – 7 trin til at slå igennem i USA

Det kræver mod at tage de første strategiske skridt på det amerikanske marked, men har du modet, har jeg modellen: COURAGE klæder dig på til at stå stærkt på det amerikanske marked og undgå de værste faldgruber:

 

Tre klassiske faldgruber

COURAGE-modellen tager dig igennem hele eksportprocessen. I inden vi når så langt, vil jeg lige kort dele tre klassiske faldgruber, jeg oplever, mange danske virksomheder falder i – og som du skal undgå:

 

  • Du føler, at du kender markedet rigtig godt

Som med ethvert andet eksportmarked skal du undersøge det amerikanske marked grundigt, inden du kaster dig ud i dit eksporteventyr. Også selvom du føler, at du kender USA godt, fx fordi du har rejst derovre, forbruger amerikanske produkter og taler glimrende engelsk.

(det kan du læse mere om i blogindlægget om Customer  (coming soon))

  • Du ser USA som ét marked

Du vil eksportere til et land med 330 millioner mennesker fordelt på et område på størrelse med Europa. Lad dig ikke snyde af ”Stars and Stripes” – det er 50 meget forskellige stater.

(det kan du læse mere om i blogindlægget om One Market (coming soon))

  • Du glemmer skalerbarheden

Når du eksporterer til USA, skal du have styr på dine muligheder for at skalere din forretning, efterhånden som efterspørgslen på dine produkter stiger. Du har adgang til mange potentielle kunder, og du skal være sikker på, at både din produktion og distribution kan følge med – og at din prissætning gør det muligt at booste salgsaktiviteten.

(det kan du læse mere om i blogindlægget om Right Setup (coming soon))

 

Træf en strategisk beslutning om eksport til USA

Du har (eller er) måske en salgschef, som gerne vil rejse rundt i USA og bruger det som baggrund for at indtage det amerikanske marked. Det er ikke sådan, du slår igennem i USA – der skal mere til. Det skal være en strategisk beslutning forankret i den øverste ledelse.

Jeg kan garantere dig for, at det bliver både hårdt og ressourcekrævende, men har du viljen, modet og ressourcerne, får du foden indenfor på et spændende marked med et stort potentiale.

 

Din eksportrådgiver til det amerikanske marked

Der er hjælp at hente. Jeg kan guide dig igennem hele processen med at etablere din danske virksomhed på det amerikanske marked.

Efter knap ti år bosiddende i USA, har jeg opbygget et stort netværk, bl.a. med mere end 130 hot spots fordelt over hele USA. Jeg har hands-on-erfaring med salg i USA – både fra mine første år som sælger i det sydøstlige USA og efterfølgende som en del af Eksportrådet.

 

Kontakt mig for en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe din virksomhed med jeres næste strategiske skridt på det amerikanske marked. Tjek evt. dit lokale Erhvervshus ift. at søge om økonomisk støtte til køb af eksportrådgivning. Læs fx denne relevante case fra Erhvervshus Midtjylland.

Se mere om mine kompetencer i min bio

Følg med på min blog i de kommende uger. Med afsæt i COURAGE-modellen får du konkrete input til, hvordan din virksomhed slår igennem i USA. 

 

Charlotte Nytoft / 19. maj 2020

Mobil: 41609119

E-mail: connect@cnr-consulting.dk

 

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *