Om Charlotte Nytoft

Charlottes Bio

 

Rejsen mod USA:

I forbindelse med udstationering i Berlin i midt 1990erne, fik jeg – som leder af et dansk datterselskab – øjnene op for den støtte, som det officielle Danmark via konsulater og handelskontorer yder til danske virksomheder. Det skulle blive starten på drømmen om at hjælpe virksomheder til succes i udlandet.

Godt ti år senere startede mit USA eventyr i Atlanta i delstaten Georgia. På daværende tidspunkt havde Eksportrådet et Handelskontor og jeg fik mulighed for at realisere den drøm, der var skabt mange år tidligere i Berlin.

Således har jeg siden 2007 arbejdet med danske virksomheder, som ønsker at få fodfæste på det amerikanske marked. Jeg hjælper ledelsen tilvejebringe markedsviden, som gør at de kan træffe en kvalificeret beslutning om det ”næste bedste skridt” i forhold til markedet.

Hvad får du:

I krydsfeltet mellem salg, markedsføring og forretningsudvikling har jeg været omdrejningspunkt for udviklingsprojekter fra ide/konceptstadie til succesfuld implementering, med betydelig værdi for virksomhederne til følge. Jeg udnytter min evne til at afdække virksomheders eksterne og interne forhold og filtrere/prioritere de vigtigste indsatsområder. Min gennemslagskraft på alle organisatoriske niveauer, og evne til at se sammenhænge, sikrer at projekterne får det nødvendige “buy in” fra interne og eksterne ressourcer og dermed udnyttes virksomhedernes potentiale optimalt.

Min arbejdsstil er praksisnær og i øjenhøjde med virksomhederne – og mine mange år i arbejdet med private virksomheder, i forskellige funktioner indenfor salg-, indkøb- og logistik, på tværs af forskellige brancher og kulturer – har gjort mig i stand til hurtigt at sætte mig ind i komplekse problemstillinger. Se udfordringerne med friske øjne og finde kreative løsninger. Jeg er svejtserkniven, der kan finde svar på det meste, og er privilegeret med et omfattende netværk, så jeg ved hvor jeg skal finde de svar, jeg ikke selv har.

 

Charlotte er certificeret i følgende værktøjer:

Osterwalders Business Model og Value Proposition generation https://www.strategyzer.com/

GrowthWheel  https://www.growthwheel.com/

To værktøjer, der er rigtig gode at arbejde med hvis man ønsker resultater i øjenhøjde.

Etablering af produktion i USA – “Foreign Direct Investment”

Siden 2017 har Charlotte været tilknyttet netværket Transatlantic Business & Investment Council (TBIC). Dette er et netværk af mere end 130 af USAs mest internationalt orienterede regioner. Regionerne har hver deres erhvervsudviklingskontor, der proaktivt arbejder på at tiltrække europæiske virksomheder, der ønsker at udvikle deres amerikanske forretning fra netop deres region. TBIC har kontorer i Atlanta, Georgia USA samt Berlin, Tyskland, og pr. 1. november 2018 åbnede netværket kontor i København. Målet med åbningen af kontor i København, er at styrke indsatsen i Norden, og understøtte virksomheder, der som følge af succes med direkte eksport til USA, ønsker at etablere sig mere solidt på markedet. Det kan ske gennem teknologisamarbejder, ved etablering af produktion eller på anden måde udvikle det transatlantiske samarbejde fra en fysisk repræsentation i USA. 

Charlotte Nytoft er udpeget som Specialist Nordics og er således kontaktperson for virksomheder, fra den Nordiske region (Danmark, Sverige, Norge, Finland og de baltiske lande), der har brug for hjælp til at træffe beslutning om etablering af produktionsfacilitet i USA.

Læs mere om TBIC her: http://tbic-fdi.com 

Og se hvad Charlotte Nytoft tilbyder danske virksomheder her: https://eksport-usa.dk/etablering-af-datterselskab/

TBIC Transatlantic Business and Investment Council Logo

Bestyrelsesarbejde:

Har din virksomhed brug for et medlem af bestyrelsen, der tør udfordre status-quo og har øje for de strategiske beslutninger, som virksomheden er nødt til at træffe i dag, for at være relevant i morgen som eksportør af danske løsninger.

Med omfattende, hands-on, international erfaring kombineret med rollen som “trusted advisor” er Charlotte den, som virksomheder, der ønsker international succes, har brug for.

 

Bestyrelseskvinder Logo

I efteråret 2018 blev Charlotte godkendt som medlem af Bestyrelseskvinder – og er medlem i Midt/Vest lokalafdelingen. Bestyrelseskvinder er et netværk, der har til formål at hjælpe og inspirere flere kvinder til at få interesse i og erfaring med bestyrelsesarbejde.
Bestyrelseskvinder er en gruppe kompetente kvinder, som står klar til at bidrage i advisory boards og bestyrelser. Det er ambitionen, at understøtte små og mellemstore danske virksomheder med at realisere deres vækstpotentiale og sikre diversitet i bestyrelseslokalet.

Læs mere om Bestyrelseskvinder her: https://www.bestyrelseskvinder.dk

Find Charlotte’s bestyrelsesprofil her: https://www.bestyrelseskvinder.dk/project/charlotte-nytoft/

 

Charlotte er også at finde på Danmark nye “match-making” platform, der forbinder virksomheder og bestyrelseskandidater.

Find Charlotte’s bestyrelsesprofil her: https://nboard.dk/candidate_profile/Charlotte-Betinna-Nytoft

Kontaktformular