Grøn Omstilling i Texas

Grøn Omstilling i Texas

Grøn Omstilling i Texas

De fleste forbinder Texas med et klassisk ”cowboy-land”. Det er olie, store biler og landbrug, der som regel kendetegner Texas. Det er dog langt fra hele sandheden. I virkeligheden er Texas en førende indenfor tech og energi. Texas er også den stat, med flest opstillede vindmøller. Det giver danske virksomheder en gylden mulighed for at sælge grøn teknologi til et stort marked.

Hvis man beskæftiger sig med grøn energi og Power-to-X bør man kigge mod Texas. Texas er nemlig på vej til at blive en ledende aktør inden for brint og Power-to-X. På samme tid har Texas verdens største koncentration af energivirksomheder og det største antal opstillede vindmøller. Danmark er især anerkendt for sin brug af vindenergi, så markedet i Texas giver en gylden mulighed for Danske virksomheder.

Fakta om Texas

Sammen med den grønne hjælpepakke The Inflation Reduction Act er Texas en vigtig spiller for USA´s bæredygtige udvikling og for de danske virksomheder, der kan være med til at understøtte USA´s grønne omstilling.

Austins Tech miljø

Texas´ hovedstad Austin har længe været et Tech-hub på linje med Silicon Valley i Californien. Det er der mange grunde til. bl.a. at omkostningerne ved at drive virksomhed er markant lavere end i den nærmeste konkurrent- Silicon Valley. Det er simpelthen nemmere for en ny virksomhed at starte op i Texas.

En anden faktor er, at Texas har en højtuddannet befolkning. Især indenfor IT. University of Texas i Austin er blandt de bedste universiteter i landet indenfor IT og ingeniøruddannelser. Det tiltrækker kvalificeret arbejdskraft fra både ind-og-udland. Austins kommune samarbejder også med uddannelsesinstitutioner for at fastholde sin innovation og talentudvikling.

Loop-UX i Texas

Den danske virksomhed Loop-UX har nogle af de største amerikanske tech-virksomheder som kunder, og valgte i 2022 at etablere sig i netop Austin. Denne beslutning var baseret på et ønske om at være tæt på beslutningstagere internt hos kunderne og tæt på økosystemet af det talent, som er essentielt for Loop UX. Men den var også baseret på Austins ry som en by med en afslappet atmosfære, hvor der i højere grad end andre velkendte tech-hubs er fokus på balance mellem arbejde og privatliv. Et parameter virksomheden i Danmark vægter højt og mente var nødvendigt for at skabe den ønskede virksomhedskultur og det bedste grundlag for samarbejdet på tværs af de to enheder.

CEO Line Færch Christensen udtaler:

“Vi valgte helt rigtigt da vi besluttede at gøre Austin til base for vores amerikanske selskab og opbygge organisationen der. Vi har nu syv medarbejdere som eksekverer projekter på tværs af USA og resten af verden både selvstændigt og i samarbejde med vores kollegaer i Danmark. Det har uden tvivl været en fordel for os at være tæt på kunderne og en del af hele tech-netværket i Austin”

Lokal Investering

Sidst men ikke mindst har den lokale regering set mulighederne i en blomstrende Tech industri. Staten Texas har derfor implementeret forskellige politikker for at tiltrække og fastholde teknologivirksomheder. Det gælder bl.a. en række skattemæssige fordele specielt skræddersyet til teknologivirksomheder. Texas er endnu et eksempel på hvordan erhvervspolitik føres i de enkelte områder, og ikke i Det Hvide Hus.

 

Hvis du vil vide mere om hvordan lokale forhold i USA påvirker danske virksomheder, så følg med her på LinkedIn eller på min blog hvor jeg frem til valget vil give input fra de forskellige amerikanske regioner og zoome ind på lokale forhold.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til årets valgevent: ”Resultatet af det amerikanske præsidentvalg 2024- i et lokalt perspektiv” som afholdes onsdag den 6. november 2024 fra kl. 6-10 (i region Midtjylland) i samarbejde med Board Education og facilitator Brian Bruhn. Tilkendegiv din interesse i dette arrangement på 2024USElection.dk – så vil jeg holde dig orienteret frem mod valget.

Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 4160 9119 eller på e-mail connect@cnr-consulting.dk.

Denne blog er udarbejdet og distribueres i samarbejde med USA-Nyt

#ExportAcrossThePond #2024USElection #Bestyrelse

Del gerne artiklen!

 

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *