Georgia og det Nye Syd

Georgia og det Nye Syd

Georgia og det Nye Syd

Som nævnt flere gange før er USA ikke ét marked. Amerikanske stater kan sammenlignes med EU lande, og ligesom man ikke ser EU som ét stort marked skal USA også ses som en række lokale, individuelle markeder. Her sætter vi fokus på den amerikanske sydøst kyst med særligt fokus på Georgia

Info om Georgia

I flere årtier var det meste af USA´s velstand centreret i de nordøstlige stater som New York, Massachusetts og Washington D.C. Dette billede har ændret sig markant. Ifølge nyhedsmediet Axois bidrager USA´s sydøst nu mere til USA’s økonomi end nordøst staterne.

De seneste års vækst i syden bliver kaldt ”Det Nye Syd”. Det er bl.a. det varme klima, lave skatter og lavere leveomkostninger, der tiltrækker nye virksomheder. Staten Georgia er er strålende eksempel på den økonomiske vækst i sydøst staterne.

Én markant fordel for danskere ved at drive forretning på østkysten er tidszonen, der er tættest på Danmarks tidszone. Geografisk ligger østkysten også godt i forhold til Danmark (se iøvrigt et tidligere blogindlæg omkring netop tidszoner: https://eksport-usa.dk/a-for-around-the-clock-vi-er-klar-med-hjaelp-24-7/).

Atlantas væksteventyr

Det er især staten Georgia, der har nydt godt af væksten på USA´s sydøst kyst. Ifølge Georgia Department of Economic Development har Georgia set en stigning i eksport på 26% de seneste 10 år.

Hvis man zoomer ind på Georgias hovedstad Atlanta finder man en by, der har gennemgået en rivende udvikling. I de seneste 20 år er Atlanta gået fra at være en svært belastet by præget af kriminalitet og fattigdom til et af USA´s største vækstcentre.

Atlanta International Airport er verdens travlest lufthavn målt på passagertal. Det vidner om, at Atlanta er et knudepunkt for handel og internationale forbindelser.

Endvidere er Atlanta er hjemsted for store amerikanske virksomheder som Home Depot, Coca-Cola og CNN og har med 1300 regionale/globale Head Quarters positioneret sig som netop et sted, hvorfra der er fordele ved at drive sine amerikanske aktiviteter.

Atlanta eksemplificerer på fornemste vis amerikanernes ”can-do” attitude. Når de har sat sig for, at deres by skal udvikles, får de det til at ske. En by, der op gennem 1950’erne og 1960’erne fik sloganet: “A City Too Busy to Hate”.

 

Planlægger du at etablere datterselskab i USA eller hvis du bare vil vide mere om hvordan lokale forhold i USA påvirker danske virksomheder, så følg med her på LinkedIn eller på min blog hvor jeg frem til valget vil give input fra de forskellige amerikanske regioner og zoome ind på lokale forhold.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til årets valgevent: ”Resultatet af det amerikanske præsidentvalg 2024- i et lokalt perspektiv” som afholdes onsdag den 6. november 2024 fra kl. 6-10 (i region Midtjylland) i samarbejde med Board Education og facilitator Brian Bruhn. Tilkendegiv din interesse i dette arrangement på 2024USElection.dk – så vil jeg holde dig orienteret frem mod valget.

Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 4160 9119 eller på e-mail connect@cnr-consulting.dk.

Denne blog er udarbejdet og distribueres i samarbejde med USA-Nyt.

#ExportAcrossThePond #2024USElection #Bestyrelse

Del gerne artiklen!

 

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *