Forstå “Special Interests” Rolle i USA

Forstå “Special Interests” Rolle i USA

Forstå “Special Interests” Rolle i USA

For at fastholde sin tilstedeværelse i USA skal du forstå ”special interests”. USA er det land i verden med flest jurister pr. indbygger og et politisk system fuld af lobbyister. Som et etableret selskab i USA vil man helt sikkert skulle bokse med diverse lobbyister og interessegrupper.

For at få succes på det amerikanske marked kan du med fordel arbejde MED systemet og ikke IMOD systemet. Det kan du gøre ved, bl.a. selv at opbygge det rette setup, og samarbejde med de rette interesseorganisationer. Jeg kan hjælpe din virksomhed med etablering af dit setup og at finde de rette samarbejdspartnere til din virksomhed.

Det lokale spiller også ind i, da f.eks. lokale miljøorganisationer og lobbygrupper etc. kan have enorm indflydelse i de amerikanske lokalsamfund.

Det sker ofte, at når en ny spiller i lokalområdet vokser sig større, så vil de store konkurrenter bruge deres enorme advokatstab til at finde noget, at ramme den nye virksomhed på. Så vær forberedt. Dine konkurrenter arbejder allerede ihærdigt med at skabe de rette relationer. Man får sandsynligvis både venner og fjender når man etablerer sig et nyt sted. Et godt eksempel på hvordan en dansk virksomhed har etableret dialog med lokalsamfundet er Rockwool, der i forbindelse med etablering af fabrik i West Virginia blev mødt med bekymring fra de kommende naboer. Find inspiration her.

Branchers ”Special interests” har indirekte indflydelse på din virksomhed.

En anden grund til at være opmærksom på hvordan brancheforeninger arbejder for at pleje netop deres ”special interests” i USA´s og hvordan deres lobbyarbejde har både indirekte og direkte effekt på din virksomheds succes i USA. Lobbyorganisationer har enorm indflydelse på lokale rammebetingelser, og pengestærke donorer kan ofte ende med at diktere erhvervspolitikken i de enkelte stater eller ”counties.” Derfor er både politiske og branchespecifikke interesseorganisationer værd at holde øje med, også selvom de ikke er direkte konkurrenter til din virksomhed.

Politiske interesser findes i mange former

Frem mod præsidentvalget i 2024 kan du med fordel følge hvor pengene kommer fra til de forskellige kandidater. Både nationalt og lokalt. De giver nemlig et praj om hvilke interesser, der fremover vil have indflydelse på den amerikanske erhvervspolitik.

Special interests findes i mange former. Der er den klassiske lobbyisme hvor private virksomheder søger indflydelse gennem donationer til enkelte politikere. Det kan også være politiske interesseorganisationer, drevet af borgere, der prøver at gøre deres indflydelse gældende for at fremme en bestemt sag. Begge er værd at være opmærksom på.

De private lobbyister har ofte pengestærke organisationer bag sig. Det giver dem et stort talerør til lokale magthavere, og kan være svære at stå op imod. Borgerdrevet interesseorganisationer er ofte dygtige til at få deres sag i medierne og kan samle støtte og sympati bland borgere i sit lokalområde. Det kan bl.a. være omkring miljø eller arbejdsforhold. En virksomhed kan stå imod disse organisationer ved at tage hensyn til sit lokalområde gennem beskæftigelse, bæredygtig drift og dialog med borgerne.

 

Hvis du vil vide mere om hvordan lokale forhold i USA påvirker danske virksomheder, så følg med her på LinkedIn eller på min blog hvor jeg frem til valget vil give input fra de forskellige amerikanske regioner og zoome ind på lokale forhold.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til årets valgevent: ”Resultatet af det amerikanske præsidentvalg 2024- i et lokalt perspektiv” som afholdes onsdag den 6. november 2024 fra kl. 6-10 (i region Midtjylland) i samarbejde med Board Education og facilitator Brian Bruhn. Tilkendegiv din interesse i dette arrangement på 2024USElection.dk – så vil jeg holde dig orienteret frem mod valget.

Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 4160 9119 eller på e-mail connect@cnr-consulting.dk

Denne blog er udarbejdet og distribueres i samarbejde med USA-Nyt

#ExportAcrossThePond #2024USElection #Bestyrelse

Del gerne artiklen!

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *