“Derfor skal du etablere din virksomhed i Syden”

“Derfor skal du etablere din virksomhed i Syden”

“Derfor skal du etablere din virksomhed i Syden”

USA’s regioner er mange. Men især Syden kan tilbyde rigtig mange fordele til danske og nordiske virksomheder, der ønsker at etablere sig i USA. 

 

Derfor skal du etablere din virksomhed i Syden: I august fandt den årlige Transatlantic Business and Investment-konference sted i Atlanta, Georgia. Her snakkede min kollega Andreas og jeg med lokale repræsentanter fra forskellige kommuner i USA. Formålet var at undersøge potentialet for dansk investering i netop disse kommuner. Denne artikel fokuserer på Syden.

 

USA er med sin utrolige størrelse en nation, der byder på en mangfoldighed af kulturer, landskaber og økonomier. Fra de skiftende efterårsfarver i New England til de endeløse prærier i the Great Plains, fra larmende byliv i New York City til den afslappede atmosfære i det sydlige Californien – landet er opdelt i mange regioner, der hver især har sin unikke karakter og betydning. 

 

Anerkendelsen af USA’s forskellige regioner er vigtigt, når danske og nordiske virksomheder ønsker at etablere sig i det enormt store land. Én af disse regioner er Syden, og her er der mange fordele ved at etablere sig som virksomhed. Det mener Scott Poag, der er formand for Southern Economic Development Council. Organisationen repræsenterer 17 stater i Syden og har mere end 1300 medlemmer: 

 

“Vi er den ældste og største regionale økonomiske udviklingsgruppe i USA. Vores mål er at fremme økonomisk vækst, tiltrække investeringer og skabe nye jobmuligheder i regionen. “Derfor skal du etablere din virksomhed i Syden,” siger Poag.

 

Den sydlige atmosfære

En af fordelene ved at etablere en virksomhed i Syden er ifølge Scott Poag den atmosfære, som nyetablerede virksomheder bliver mødt med. Derudover har regionen en høj koncentration af universiteter, hvilket sikrer en veluddannet arbejdsstyrke:

 

“Klimaet er også en afgørende faktor, der trækker virksomheder til området,” siger Poag og tilføjer: 

 

“Infrastrukturen er en af de vigtigste byggesten i den sydlige økonomi. Regionen er udstyret med en imponerende jernbane-, havne- og lufthavnsinfrastruktur, hvilket muliggør effektiv transport af mennesker og varer, både nationalt og internationalt. Dette gør Syden til en ideel placering for virksomheder, der ønsker at etablere sig i USA.” 

 

Syden huser mange forskellige industrielle sektorer og tiltrækker investeringer fra hele verden. Med en økonomi, der samlet set rangerer som den tredjestørste i verden, tiltrak regionen sidste år 200 milliarder dollars i nye investeringer og skabte omkring 250.000 nye job. Og her spiller internationale virksomheder en vigtig rolle, fortæller Scott Poag:

“Mange af disse investeringer kommer fra internationale virksomheder, herunder en betydelig del fra Europa, der spænder over alt fra grøn energi til traditionel produktion. For virksomheder, der ønsker at investere i USA, kan vi hos the Southern Economic Development Council fungere som en vigtig mellemmand og facilitator.” Han tilføjer: 

 

“Den føderale regering kan nogle gange være bureaukratisk, og det kan være udfordrende for virksomheder at navigere i de forskellige politikker og muligheder på tværs af staterne. Vores råd tilbyder en omfattende regional tilstedeværelse, der hjælper virksomheder med at træffe de rigtige beslutninger om placering og investering.” 

 

Et ideelt hjem 

Ifølge Poag gør Sydens diversitet området til et ideelt hjem for en bred vifte af industrielle sektorer:

 

“Vi samarbejder med virksomheder inden for alt fra logistik og landbrug til avanceret teknologi, finansteknologi og cybersikkerhed. De 17 stater i regionen giver mulighed for at finde den perfekte base for enhver branche.” 

 

Et eksempel på en vigtig institution i regionen er Georgia Tech i Atlanta. Med et stærkt fokus på iværksætteri og en veludviklet infrastruktur for erhvervsprogrammer, er universitetet en drivkraft for innovation og markedsintroduktion, påpeger Poag: 

 

“Endelig er det afgørende for succes at have en klar forståelse af virksomhedens mål og behov. Det handler om at bygge et team af pålidelige partnere, der kan rådgive virksomheder om de rette skridt at tage. Uanset om det drejer sig om arbejdskraft, logistik eller konstruktion, vil en solid rådgivningsgruppe være nøglen til en vellykket placering og investering. Derfor skal du etablere din virksomhed i Syden.”

Kontakt: Scott Poags LinkedIn kan findes ved her

Her kan du læse mere om Southern Economic Development Council.

Dansk investering i USA: Dansk investering i USA har aldrig været mere relevant. Har du brug for sparring om hvorvidt din virksomhed med fordel kan etablere produktion på det amerikanske marked? Så kontakt mig og vi får en aftale i kalenderen. Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 41 60 91 19 eller på mail connect@cnr-consulting.dk

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *