“Danske virksomheder er vigtige for lokalområdet i Waller County”

“Danske virksomheder er vigtige for lokalområdet i Waller County”

“Danske virksomheder er vigtige for lokalområdet i Waller County”

Flere danske virksomheder har slået sig ned i Waller County, Texas. Lokal investeringsekspert håber dog på endnu mere dansk investering i området.  

 

Dansk investering i Waller County, Texas: I august fandt den årlige Transatlantic Business and Investment-konference sted i Atlanta, Georgia. Her snakkede min kollega Andreas og jeg med lokale repræsentanter fra forskellige kommuner i USA. Formålet var at undersøge potentialet for dansk investering i netop disse kommuner. Denne artikel fokuserer på dansk investering i Waller County, Texas.

 

Vince Yokom er administrerende direktør for Waller County Economic Development Partnership. Han har mange gode grunde til, hvad der gør netop Waller County i Texas til en attraktiv destination for europæiske virksomheder. Tilstedeværelsen af danske virksomheder i samfundet er én af disse:

 

“Beliggende vest for Houston har Waller County formået at gøre fremskridt på økonomiens udviklingsområde. Man kan undre sig over, hvad der tiltrækker europæiske virksomheder, især dem fra Danmark, til denne del Texas. Jeg vil især lægge vægt på vigtigheden af at få udenlandske enheder til at føle sig hjemme og sikre, at de passer godt ind i samfundet,” siger Yokom. Han tilføjer:“Europæiske virksomheder har en særlig historie med at være en del af og bidrage til det lokale samfund, en kvalitet, som Waller County værdsætter meget.”

 

Grundfos i Waller County

I øjeblikket har den danske virksomhed Grundfos forpligtet sig til at slå sig ned i Waller County, og en anden dansk virksomhed er på vej. Yokom tilskriver denne succes til åbenhed for samarbejde og sikring af, at området kan opfylde kravene fra disse virksomheder.

 

“Waller Countys forretningsvenlige miljø og effektive processer har bidraget til dens appel. Fokus strækker sig dog ud over Danmark, idet vi sigter mod at skabe et alsidigt samfund af internationale virksomheder. Europæiske nationer, især dem i Norden, er på vores radar.” Han tilføjer:“Vi siger efter at tiltrække investering fra lande lande med ry for stærke anti-korruptionsindsatser. De nordiske lande som Danmark og Finland rangerer konsekvent højt i denne henseende og gør dem til ideelle partnere.”

 

Udover det imødekommende forretningsmiljø repræsenterer Waller County store sektorer inden for produktion og logistik med fokus på at genoplive produktion.

 

“Med en lufthavn i området positionerer vi os også fordelagtigt for luftfartsrelaterede aktiviteter. Jeg mener helt bestemt, at Waller County kan blive et centrum for forskellige internationale virksomheder, der ønsker at drage fordel af ressourcerne i en af USA’s største byer, nemlig Houston.”

 

 

De vigtige råd

Når det kommer til site selection-processen er Yokoms vigtigste råd at sikre en god pasform til den enkelte virksomhed:

 

“For os i Waller County handler det ikke kun om at lande projekt i området; det handler også om at forstå virksomhedens behov og sikre, at de stemmer overens med, hvad samfundet kan tilbyde. Det handler ikke om at forsøge at få en firkantet pind til at passe i et rundt hul, men om at finde den rette pind.”

 

Hvad angår nordiske investorer, der overvejer at slå sig ned i USA, opfordrer Yokom dem derfor til at overveje Waller County, Texas.

 

“Vores forretningsvenlige miljø, lave omkostninger ved at drive virksomhed og mangfoldige samfund gør os til en attraktiv destination. Texas’ ry som en aggressiv spiller i tiltrækningen af de rette virksomheder øger tiltrækningskraften.”

 

Waller Countys budskab til europæiske virksomheder er klart: De er åbne for forretning og klar til at byde internationale partnere velkommen med åbne arme.

 

Med fokus på gennemsigtighed, anti-korruption og mangfoldige forretningsforhold er Waller County klar til at blive et blomstrende centrum for europæiske virksomheder, der ønsker at etablere sig i USA.

 

Amtets engagement i at sørge for en problemfri overgang for virksomheder er tydeligt og gør det til en attraktiv destination for virksomheder fra hele verden, inklusiv Danmark og resten af Norden.

Kontakt: Vince Yokoms LinkedIn kan findes ved her

Her kan du læse mere om Waller County Economic Development Partnership.

Dansk investering i USA: Dansk investering i USA har aldrig været mere relevant. Har du brug for sparring om hvorvidt din virksomhed med fordel kan etablere produktion på det amerikanske marked? Så kontakt mig og vi får en aftale i kalenderen. Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 41 60 91 19 eller på mail connect@cnr-consulting.dk

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *