“Danske virksomheder er mere end velkomne i USA”

“Danske virksomheder er mere end velkomne i USA”

“Danske virksomheder er mere end velkomne i USA”

Ekspert i udenlands investering i USA håber på, at flere danske og nordiske virksomheder prøver lykken med det amerikanske marked. 

 

Dansk investering på det amerikanske marked: I august fandt den årlige Transatlantic Business and Investment-konference sted i Atlanta, Georgia. Her snakkede min kollega Andreas og jeg med lokale repræsentanter fra forskellige kommuner i USA. Formålet var at undersøge potentialet for dansk investering i netop disse kommuner. Denne artikel fokuserer på dansk investering på det amerikanske marked.

 

I en globaliseret verden bliver udvidelsen af virksomheder på tværs af internationale grænser mere almindelig. En nøglespiller i denne dynamiske proces er Werner Beermann, som er en fremtrædende skikkelse inden for erhvervsudviklingssektoren. Han har været medvirkende til at bygge bro mellem europæiske virksomheder og det amerikanske marked.

 

Beermann er Manager of European Business Development hos Gray Construction. Det er en amerikansk entreprenørvirksomhed, der specialiserer sig i design og byggeprojekter inden for industrielle og kommercielle områder. Virksomheden har eksisteret i over 60 år og har etableret sig som en førende aktør i byggebranchen i USA.

 

Gray Construction tilbyder en bred vifte af tjenester, herunder projektplanlægning, design, konstruktion, og installationsstyring. De har gennemført talrige projekter inden for industrielle sektorer som fødevarer og drikkevarer, logistik, datacentre, og bilindustrien.

 

Virksomheden er også kendt for at levere skræddersyede løsninger til deres kunder og for deres ekspertise inden for industriel arkitektur og ingeniørarbejde.

 

Gray Construction har hovedkontor i Lexington, Kentucky, og de har udført projekter over hele USA og i forskellige dele af verden. De fokuserer på at skabe innovative og effektive løsninger for deres kunder og har et godt omdømme inden for byggebranchen.

 

Virksomheden arbejder med alt fra mindre virksomheder til store multinationale selskaber og bidrager til at realisere deres byggeprojekter og faciliteter.

 

En rejse på 12 år

Warner Biermann har tilbragt mere end et årti hos Gray Construction og fokuserer primært på erhvervsudvikling på det europæiske marked. Hans arbejde involverer at lette ekspansionen af europæiske virksomheder til USA.

 

Biermanns rige erfaring inden for dette område har kastet lys over de udfordringer og muligheder, europæiske virksomheder står over for, når de tager springet over Atlanten.

 

“Selvom Tyskland og andre tysktalende lande har været produktive med hensyn til udenlandske direkte investeringer (FDI), er der stadig plads til, at flere nordiske lande kan gøre sig gældende,” siger Werner Beermann og tilføjer:“Investeringer fra Asien er også stigende. Med kolleger spredt over Europa, herunder Tyskland og Basel i Schweiz, er jeg forpligtet til at etablere forbindelser og åbne døre for virksomheder, der ønsker at etablere sig i USA. Og dette gælder altså også for de danske og nordiske virksomheder.”

 

Kunsten i at bygge bro

Biermann har skabt et unikt netværk i Europa, der fokuserer på at fortælle virksomheder om de uendelige muligheder i USA.

 

“Europæiske virksomheder kan henvende sig til dette netværk for at forstå omkostningerne, tidsplanerne og kompleksiteten ved at oprette produktionsfaciliteter i USA. Virksomheder som Aldi, Lidl, BMW og Mercedes, der har omfattende leverandørgrupper, er målet for disse bestræbelser.” Han tilføjer:

 

“Fordelen ved at arbejde med Gray Construction er, at vi har en dokumenteret track record med over 70% af vores bygninger som følge af udenlandske direkte investeringer fra Europa og Asien. Vi er eksperter i at amerikanisere de europæiske modeller og støtte virksomheder, når de navigerer i det komplekse landskab i USA.”


Mangfoldige udsigter

En af de appellerende aspekter ved at arbejde med Gray Construction er deres fleksibilitet med hensyn til projektstørrelse, fortæller Beermann:“Vi har haft et succesfuldt samarbejde med mellemstore virksomheder. Men vi er også i stand til at håndtere massive projekter med investeringer på flere hundrede millioner dollars.”Dog understreger Werner virksomhedens tiltrækning til ‘mor og far’-virksomheder, hvor ejeren forbliver aktivt involveret, selvom det spænder over flere generationer.

 

Nøglen til succes

Som nævnt specialiserer Gray Construction sig i industrielle projekter og fokuserer primært på fire nøglesektorer: fødevarer og drikkevarer, logistik, datacentre og bilindustrien.Deres erfaring og ekspertise på disse områder gør dem til en værdifuld samarbejdspartner for virksomheder, der ønsker at udvide inden for disse brancher i USA.

 

Et af Warner Beermann nøgleråd til enhver udenlandsk virksomhed, der ønsker at investere i USA, er at blive involveret så tidligt som muligt:

“Påvirkningen af pandemien har fået priserne til at stige, hvilket gør tidlig involvering og informerede beslutninger afgørende.”

For nordiske investorer, der ønsker at gøre deres indtog i USA, kommer Beermann med tre råd:

“Uddan dig selv, søg den rette støtte og, vigtigst af alt, find nogen, du stoler på, der har den relevante erfaring. Gray Construction, en familieejet virksomhed med en historie, der strækker sig over 2000 medarbejdere og et omfattende netværk af leverandører, er klar til at yde den nødvendige støtte.”

 

Werner Beermanns store viden og erfaring kaster lys over mulighederne og de potentielle faldgruber, som europæiske virksomheder står over for, når de begiver sig ud på det amerikanske marked.

 

Med hans vejledning og støtte fra Gray Construction kan nordiske virksomheder og andre se frem til en lysere fremtid på amerikansk jord.

Kontakt: Werner Beermanns LinkedIn kan findes ved her

Her kan du læse mere om Gray Construction.

Dansk investering i USA: Dansk investering i USA har aldrig været mere relevant. Har du brug for sparring om hvorvidt din virksomhed med fordel kan etablere produktion på det amerikanske marked? Så kontakt mig og vi får en aftale i kalenderen. Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 41 60 91 19 eller på mail connect@cnr-consulting.dk

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *