Arbejdsmoralen i West Virginia kan gavne danske virksomheder

Arbejdsmoralen i West Virginia kan gavne danske virksomheder

Arbejdsmoralen i West Virginia kan gavne danske virksomheder

West Virginias befolkning er kendt for at have en høj arbejdsmoral og for at være loyale på arbejdsmarkedet. Og dette kan gavne danske virksomheder, mener præsident for lokal organisation.

 

Dansk investering i West Virginia: I august fandt den årlige Transatlantic Business and Investment-konference sted i Atlanta, Georgia. Her snakkede min kollega Andreas og jeg med lokale repræsentanter fra forskellige kommuner i USA. Formålet var at undersøge potentialet for dansk investering i netop disse kommuner. Denne artikel fokuserer på West Virginia.

 

I de senere år er West Virginia gradvist blevet en attraktiv destination for direkte udenlandsk investering (FDI). Dette har tiltrukket opmærksomheden fra flere europæiske virksomheder, der ønsker at udvide deres aktiviteter på amerikansk jord. 

 

“Vi har set investering i alt fra fra tyske kemigiganter til japanske producenter inden for bearbejdning og produktion af autoreservedele, heriblandt Toyota.” Sådan siger Terrell Ellis, som er præsident for Advantage Valley, en lokal udviklingsgruppe, der arbejder på at tiltrække udenlandsk investering til ni amter i West Virginia. 

 

Ifølge Ellis bekræfter den stigende interesse for West Virginia ikke kun statens potentiale. Interessen er også en refleksion af de samarbejdsindsatser, der er blevet etableret mellem lokale myndigheder og virksomheder for at byde udenlandsk investering velkommen: 

 

“Jeg har set eksempler på konkrete virksomheder, der har en direkte forbindelse til de vigtige spillere her i staten.” Hun tilføjer:

 

“Virksomhederne ringe direkte til magthaverne for at få svar på deres spørgsmål. På denne måde sikrer man sig altså et godt forretningsmiljø med mulighed for udvikling. Dette er en af fordelene ved at investere i en forholdsvis lille stat som West Virginia.”

 

Forståelse for det lokale og historiske

Den øgede direkte udenlandske investering har bidraget til West Virginias økonomiske vækst og udvikling. Europæiske virksomheder har nemlig ikke kun øget deres investeringer i regionerne, men de har også spillet en afgørende rolle i at fremme lokale industrier, fortæller Terrell Ellis:

 

“Ved et tæt samarbejde med europæiske investorer har staten udviklet et stort support-system. Dette omfatter hjælp til site selection-processen, finansieringsvejledning, juridiske og finansielle ressourcer samt et velstruktureret system for udvikling af arbejdsstyrken.”

 

Et andet afgørende afgørende aspekt for West Virginias tiltrækning af udenlandske investorer skal findes i det faktum, at mange af de lokale udviklingsgrupper hjælper europæiske virksomheder med at forstå West Virginia som stat. Terrell Ellis uddyber: 

 

“Hos Advantage Valley introducerer vi ikke kun europæiske virksomheder til statens økonomiske muligheder. Vi giver også et indblik i dens kulturelle, politiske, historiske og økonomiske realiteter. Denne omfattende forståelse sikrer, at disse virksomheder er klædt på til at drive forretning i West Virginia.” Hun tilføjer: 

 

“Vores mål er at sikre, at virksomheder ikke kun forstår West Virginia som en investeringsmulighed, men som et sted med sine egne unikke karakteristika og potentiale.”

 

Som del af West Virginias historie kommer også forståelsen for, at statens indbyggere er nogle af de mest hårdtarbejdende i USA. Og dette kan i høj grad gavne udenlandske virksomheder: 

 

“Vores indbyggere elsker at arbejde. Deres arbejdsmoral er usammenlignelig med andre steder i USA. Derfor bliver man mødt med en enorm loyalitet af sine medarbejdere i West Virginia. De er altid til at stole på. Man ved, at de udfører deres arbejdsopgaver til punkt og prikke, for arbejde er en indgroet del af dette område af USA,” siger Terrell Ellis.   

Drivende sektorer og succeshistorier 

West Virginias økonomiske potentiale er understøttet af blomstrende sektorer, der fortsat tiltrækker direkte udenlandsk investering. Statens historisk vigtige betydning inden for kemisk produktion samt dens rolle som den fjerdestørste gasproducerende region i landet har positioneret The Mountain State som et centrum for kemisk industri. 

 

Desuden er West Virginias tiltrækningskraft inden for produktion af autoreservedele blevet fremhævet af store investeringer fra globale aktører som Toyota. I 2021 investerede den japanske virksomhed 210 millioner dollars i en ny fabrik i staten. 

 

“Sådanne investeringer tilføjer ikke kun betydelig kapital, men bidrager også til jobskabelse og støtter den lokale arbejdsstyrke og økonomi”, siger Ellis. Hun håber på, at nordiske virksomheder også vil overveje at slå sig ned i West Virginia. 

 

Næring af innovation og samarbejde 

West Virginias engagement i at nære innovation og samarbejde øger yderligere appel til udenlandske investorer. Marshall University, for eksempel, fungerer som en accelerator for innovation med en stærk business school og et center for cyber-sikkerhed: 

 

“Tilstedeværelsen af sådanne institutioner skaber et miljø, der er gunstigt for forskning, udvikling og teknologidrevet vækst, siger Terrell Ellis og tilføjer: 

 

“Statens stærke netværk af organisationer, herunder handelskamre og andre organisationer, og leverer vitale ressourcer og vejledning til udenlandske investorer. Denne samarbejdsorienterede tilgang bidrager til processen for virksomheder, der ønsker at etablere sig i staten.”

Kontakt: Terrell Ellis’ LinkedIn kan findes ved her

Her kan du læse mere om Advantage Velley.

Dansk investering i USA: Dansk investering i USA har aldrig været mere relevant. Har du brug for sparring om hvorvidt din virksomhed med fordel kan etablere produktion på det amerikanske marked? Så kontakt mig og vi får en aftale i kalenderen. Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 41 60 91 19 eller på mail connect@cnr-consulting.dk

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *