“Atlanta er ideelt for dansk etablering i USA”

“Atlanta er ideelt for dansk etablering i USA”

“Atlanta er ideelt for dansk etablering i USA”

Hvis man som dansk virksomhed leder efter et sted at etablere sig i USA, er Atlanta en ideel lokation for at få succes på det amerikanske marked. 

 

Dansk investering i USA: I august fandt den årlige Transatlantic Business and Investment-konference sted i Atlanta, Georgia. Her snakkede min kollega Andreas og jeg med lokale repræsentanter fra forskellige kommuner i USA. Formålet var at undersøge potentialet for dansk investering i netop disse kommuner. Denne artikel fokuserer på Atlanta, hovedstaden i Georgia. 

 

“Georgia On My Mind,” “Midnight Train to Georgia,” og “Down In Atlanta.” Både Ray Charles, Gladys Knight & the Pips og senest Pharrell Williams og Travis Scott har alle sunget og rappet om ét af de mest interessante områder for udenlands investering i USA netop nu.

 

For i den globale handels- og investeringsverden er Georgias hovedstad Atlanta nemlig blevet beskrevet som mulighedernes by. Byen byder på meget af det, der skal til for at få succes i USA som en udenlandsk virksomhed.

 

“Byen giver ubegrænsede muligheder for europæiske virksomheder, der ønsker at få en fod ind på det amerikanske marked.” Sådan siger John Woodward. Han er vicepræsident for global handel ved Metro Atlanta Chamber.

 

Porten til vækst 

Ifølge Woodward er Atlanta som en god strategisk indgang til det amerikanske marked. Han understreger vigtigheden af at finde den rigtige indgangsvinkel, hvis man vil have succes i USA på den længere bane: 

 

“Atlanta besidder alle de essentielle aktiviteter, som en moderne amerikansk metropol skal kunne besidde for at tiltrække direkte udenlandsk investering. Dette kaldes foreign direct investment (FDI).” Han tilføjer: 

 

“Atlanta tilbyder en robust infrastruktur og moderne transportfaciliteter. Dette giver en effektiv forsyningskæde og dermed en global markedstilgang, hvilket tiltrækker europæiske virksomheder på udkig efter en strategisk base i USA. Byens blomstrende teknologiske økosystem og talentpulje tiltrækker også europæiske virksomheder, der ønsker at drage fordel af innovation og ekspertise inden for teknologi og forskning.”

 

Nordisk indflydelse i Atlanta 

John Woodward fremhæver især den voksende nordiske tilstedeværelse i Atlanta. Virksomheder fra Sverige, Danmark, Norge og Finland har alle gjort fremskridt med at etablere virksomheder i byen. 

 

“Ikke mindst har svenske virksomheder som Electra og Randek valgt Atlanta som deres amerikanske hjem. Selv den norske producent af batteridrevne elbiler, Freyr, har etableret en betydelig operation i Atlanta”, siger Woodward og tilføjer: 

 

“Kombinationen af Atlantas styrker og de sektorer, som disse nordiske virksomheder repræsenterer, har forøget den nordiske tilstedeværelse i området. Og dette demonstrerer Atlantas evne til at tiltrække mange forskellige industrier.” 

 

 

Bedste infrastruktur i USA 

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport er verdens travleste lufthavn efter passagertal. Og dette er et nøgleelement i byens appel til europæiske investorer. Woodward lægger nemlig vægt på, lufthavnen giver enestående forbindelser til andre destinationer i USA. 

 

“Med direkte forbindelser til storbyer som New York, Boston, Toronto og Miami fungerer Atlantas lufthavn som et forbindelsesled til resten af USA. Man kan nu ud til 80% af det amerikanske marked inden for en to-timers flyvetur,” siger Woodward og tilføjer. 

 

“Denne tilgængelighed gør med andre ord Atlanta til en ideel beliggenhed for oprettelse af salgskontorer og udvidelse af forretningsaktiviteter på tværs af landet.” 

 

Blomstrende sektorer i Atlanta 

Som en voksende business hub tiltrækker Atlanta både store Fortune 500-virksomheder og hurtigtvoksende virksomheder som Coca-Cola og Cox Enterprises Inc. Woodward identificerer nøglesektorer, herunder FinTech, cybersikkerhed, sundhedsteknologi, life sciences, digital medier, filmproduktion og forsyningskædeteknologi som nogle af de boomende sektorer i byen og området. 

 

“Disse sektorer harmonerer godt med styrkerne hos nordiske virksomheder og skaber muligheder for samarbejde og vækst,” siger Woodward. Han fremhæver også den voksende sektor inden for elektriske køretøjer og bæredygtighed, hvor virksomheder som norske Freya bidrager til Atlantas rolle som frontløber inden for disse innovative brancher. 

 

Navigering af site selection-processen 

For at opnå en vellykket site selection-process og lægger John Woodward vægt på betydningen af at samarbejde med et samfund, der fremmer teamwork og tilbyder en effektiv infrastruktur:

 

“Sørg for at lave ordentlig research og beslut dig på baggrund af data. Hos Metro Atlanta Chamber samarbejder vi med lokale og statslige myndigheder, akademikere og erhvervslivet. Dette skaber et støttende miljø for europæiske virksomheder, der ønsker at udvide deres tilstedeværelse på det amerikanske marked.” 

 

Vejledning af nordiske investorer

Afslutningsvis giver Woodward klog rådgivning til nordiske investorer og forretningsledere, der overvejer Atlanta som deres næste forretningsmål. Han lægger vægt på vigtigheden af datadrevne beslutninger og grundig forskning og opfordrer virksomheder til at overveje deres egne unikke forretningsbehov og mål:

 

“Metro Atlanta Chamber er her for at yde værdifulde ressourcer og tilbyde ekspertise, konsultation og støtte for at sikre en problemfri indtræden i Atlantas dynamiske forretningslandskab, siger Woodward. 

 

Atlantas unikke kombination af økonomisk vitalitet, omkostningseffektivitet, strategisk placering og samarbejdsvillige økosystem positionerer byen som en førsteklasses destination for nordiske investorer, der ønsker at sætte deres præg på det amerikanske forretningslandskab. 

 

Kontakt: John Woordward’s LinkedIn kan findes ved her

Her kan du læse mere om Metro Atlanta Chamber.

Dansk investering i USA: Dansk investering i USA har aldrig været mere relevant. Har du brug for sparring om hvorvidt din virksomhed med fordel kan etablere produktion på det amerikanske marked? Så kontakt mig og vi får en aftale i kalenderen. Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 41 60 91 19 eller på mail connect@cnr-consulting.dk

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *