“Det er en fordel at have Mexico som nabo”

“Det er en fordel at have Mexico som nabo”

“Det er en fordel at have Mexico som nabo”

Brownsville, Texas ligger på grænsen til Mexico. Og byens mexicanske placering kan være til fordel for danske og nordiske virksomheder, mener lokal ekspert.  

 

Dansk investering i Brownsville, Texas: I august fandt den årlige Transatlantic Business and Investment-konference sted i Atlanta, Georgia. Her snakkede min kollega Andreas og jeg med lokale repræsentanter fra forskellige kommuner i USA. Formålet var at undersøge potentialet for dansk investering i netop disse kommuner. Denne artikel fokuserer på Brownsville, Texas.

 

Mødet mellem forskellige kulturer og økonomier har altid skabt muligheder for udvikling og vækst. En sådan smeltedigel af muligheder findes ved grænsen mellem USA og Mexico, nærmere bestemt i byen Brownsville i den sydligste del af Texas. 

 

Byen har formået at manifestere sig grundet sin geografiske beliggenhed ved den mexicanske grænse og har skabt en attraktiv destination for international investering. Brownsville netop drager nemlig stor fordel af sin placering tæt på USA’s naboland. 

 

Transport 

En af de mest markante fordele ved at være tæt på Mexicos grænse er adgangen til forskellige transportmuligheder. Det siger Jerry Briones, der er midlertidig administrerende direktør for Greater Brownsville Economic Development Corporation

 

“Brownsville har jernbaner, der forbinder Mexico med USA, hvilket gør det nemt at transportere varer mellem landene. Den nærliggende havn i Brownsville fungerer som en anden vigtig transportrute og håndterer omkring 15 millioner tons varer hvert eneste år,” siger Briones og tilføjer: 

 

“Derudover giver byens nye lufthavne og motorvejsforbindelser en nem adgang til både Mexico, resten af USA, men også Canada. Med andre ord er mulighederne mange i denne region, hvis man på længere sigt ønsker at udvide forretningen.” 

 

Bred vifte af industrier

Brownsville har ikke kun en tiltrækkende transportinfrastruktur, men også en alsidig økonomi, der appellerer til en bred vifte af industrier. Virksomheder inden for sektorer som rumfart, avanceret produktion, logistik, urban mobilitet og fødevareforarbejdning har hjemme i Brownsville. 

 

“Den lokale økonomiske udviklingsorganisation, Greater Brownsville Incentive Corporation, tilbyder forskellige incitamenter til virksomheder, der ønsker at etablere sig i området. Dette inkluderer træning af arbejdsstyrken, skattefordele og støtte til jobskabelse. Vi håber derfor på mere dansk investering i Brownsville, Texas,” siger Jerry Briones. 

 

Etablering af partnerskaber

For at styrke forretningsmiljøet har Brownsville etableret partnerskaber med uddannelsesinstitutioner som University of Texas Rio Grande Valley og Texas Southmost College. Byen arbejder også tæt sammen med sine mexicanske naboer og samarbejdspartnere for at udveksle viden og udnytte synergier:

 

“Dette samarbejde styrker ikke kun arbejdsstyrken, men fremmer også udvekslingen af ​​idéer og innovation på tværs af grænsen, ja på tværs af kulturer,” siger Briones og tilføjer. 

 

“Med et omfattende industriområde på 730 hektar og fokus på at tiltrække internationale virksomheder, fortsætter Brownsville med at udvikle sig til et attraktivt område. Vores evne til at bringe mennesker og ressourcer sammen og derved fremme økonomisk vækst er noget, som vi er stole af.” 

 

Briones opfordrer potentielle investorer til at tænke ud over de mere kendte storbyområder som Houston og Dallas og overveje det dynamiske erhvervsklima i det sydlige Texas. 

 

Brownsville har med andre ord udviklet sig til en bemærkelsesværdig økonomisk klynge takket være sin tætte placering ved grænsen til Mexico. Byens omfattende transportinfrastruktur, mangfoldige industrier og partnerskaber med uddannelsesinstitutioner og samarbejdspartnere har skabt en ideel ramme for international investering. 

 

Med sin stærke arbejdsstyrke, dedikerede støtte til virksomheder og fokus på innovation er Brownsville utvivlsomt et område at holde øje med for fremtidige investeringer.

Kontakt: Jerry Briones’ LinkedIn kan findes ved her

Her kan du læse mere om Greater Brownsville Economic Development Corporation

Dansk investering i USA: Dansk investering i USA har aldrig været mere relevant. Har du brug for sparring om hvorvidt din virksomhed med fordel kan etablere produktion på det amerikanske marked? Så kontakt mig og vi får en aftale i kalenderen. Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 41 60 91 19 eller på mail connect@cnr-consulting.dk

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *