“Europæiske virksomheder fremmer den amerikanske økonomi”

“Europæiske virksomheder fremmer den amerikanske økonomi”

“Europæiske virksomheder fremmer den amerikanske økonomi”

Flere danske virksomheder har slået sig ned i Waller County, Texas. Lokal investeringsekspert håber dog på endnu mere dansk investering i området.  

 

Dansk investering i Amerika: I august fandt den årlige Transatlantic Business and Investment-konference sted i Atlanta, Georgia. Her snakkede min kollega Andreas og jeg med lokale repræsentanter fra forskellige kommuner i USA. Formålet var at undersøge potentialet for dansk investering i netop disse kommuner. Denne artikel fokuserer på dansk investering i Amerika. 

 

Transatlantic Business and Investment Council (TBIC) er en organisation, der forbinder europæiske virksomheder, der planlægger at udvide deres aktiviteter til USA, med et netværk af mere end 100 amerikanske økonomiske udviklingsorganisationer. Målet er at lette og optimere processen med international ekspansion for europæiske virksomheder og dermed fremme økonomisk vækst på begge sider af Atlanterhavet.

 

Matthias Beier er præsident for TBIC. Umiddelbart efter konferences afslutning, udtrykte han sin begejstring og fremhævede den imponerende deltagelse af næsten 100 deltagere og gæster:

 

“Vi samlede  en mangfoldig gruppe interessenter, herunder TBIC-medlemmer, eksperter i site selecction-udvælgelse, virksomhedsrepræsentanter og endda konsulgeneraler fra Tyskland og Storbritannien.” Han tilføjer:

 

“En sådan forsamling understregede betydningen af at fremme diskussioner om transatlantiske forretningsforbindelser, arbejdskraftudvikling og tendenser i site selection-udvælgelse.”

 

 

 

Betydningen af netværk

Ifølge Matthias Beier var en af de vigtigste konklusioner fra konferencen betydningen af personlige netværk i Europa og USA, når det handler om direkte udenlandsk investering.

 

“Personlige samtaler og uformelle forbindelser betyder bare så meget for succes på det amerikanske marked. Disse opstår ofte under måltider og sociale begivenheder og styrker altså internationale forretningsforbindelser.”

 

Og netop direkte udenlandsk investering i USA spiller en betydelig rolle for den amerikanske økonomi:

 

“Selvom indenlandske projekter er vigtige, spiller udenlandske direkte investeringer fra Asien og Europa en afgørende rolle. Asiatiske og europæiske virksomeder har været ansvarlige for at skabe en betydelig del af produktionsjobs i USA i de seneste to årtier. Sagt på en anden måde er disse virksomheder med til at genskabe de såkaldte blue collar jobs.


En succesfuld site selection-process

Når det drejer sig om nøglen til succesfuld site selection-udvælgelse i USA, understreger Matthias Beier betydningen af systematisk og objektiv beslutningstagning:

 

“I stedet for at basere beslutninger på erfaringsbaseret viden anbefaler jeg at bruge objektive parametre til at sammenligne regioner, steder og arbejdsstyrkens kapaciteter.” Han tilføjer:

“Derudover vil jeg fremhæve vigtigheden af realistiske tidsrammer for etablering af operationer og behovet for at finde de rette samarbejdspartnere i USA, der kan bistå med site selection-processen”

 

Afslutningsvis kommer Matias Beier med tre værdifulde råd til virksomheder, der ønsker at udvide deres aktiviteter i USA.

 

“For det første anbefaler jeg at etablere forbindelse til binationale industriorganisationer og europæiske kamre, der kan yde værdifuld støtte. For det andet opfordrer jeg investorer til ikke at undervurdere betydningen af deres virksomheders unikke viden og effektivitet. Og for det tredje må man ikke undervurdere den tid og de omkostninger, der er forbundet med at udvide i USA. Derfor er det en god idé, at virksomheder uden de nødvendige ressourcer til en omfattende investering i USA søger hjælp fra konsulenter eller projektledere.”

 

De indsigter, som Matthias Beier deler, belyser altså den vigtige rolle, som organisationer som Transatlantic Business and Investment Council spiller i fremme af internationalt samarbejde og økonomisk udvikling på begge sider af Atlanterhavet. 

Kontakt: Matthias Beier LinkedIn kan findes ved her

Her kan du læse mere om TBIC.

Dansk investering i USA: Dansk investering i USA har aldrig været mere relevant. Har du brug for sparring om hvorvidt din virksomhed med fordel kan etablere produktion på det amerikanske marked? Så kontakt mig og vi får en aftale i kalenderen. Kontakt mig, Charlotte Nytoft, på telefon +45 41 60 91 19 eller på mail connect@cnr-consulting.dk

Del gerne artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *